Vragen & Antwoorden

Gebruik je uitsluitend natuurlijke materialen?

De bladeren en bloemen, bessen en kruiden zijn allemaal puur natuur. De meeste vind ik in parken, langs de singels in Utrecht, mijn tuin of langs de kant van de weg. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van afgevallen bladeren of geknakte bloemen. 

De bladeren van planten die niet in Nederland voorkomen haal ik bij de bloemist of zaterdag op de bloemenmarkt aan het Janskerkhof in mijn woonplaats Utrecht. Dit is dan voornamelijk de Eucalyptus.

 

Wat zijn de eigenschappen van zijde die je voor je sjaals gebruikt?

De zijde komt uit Azië en koop ik in via een gespecialiseerde groothandel.

Zijde heeft bijzondere eigenschappen. Zijde heeft een enorm isolerend en regulerend vermogen. Het bijzondere aan zijde is dat het koel voelt in de zomer en warm in de winter. De Blom sjaal past zich dus aan naar jouw lichaamstemperatuur. Het materiaal is volledig biologisch afbreekbaar.

Zijde heeft een perfecte aansluiting met de mens door haar samenstelling uit eiwitvezels. Onze haren en huid bestaan ook uit eiwitvezels. Dit betekent dat jouw haren en huid gebaat zijn bij de zijde. Zeker als je last hebt van eczeem of astma. Daarnaast is zijde makkelijk wasbaar en snel droog.

 

Zijde en ecoprint

Zijde heeft een goede kleurstof opname, glanst en heeft de grootste kleurintensiteit.

Hierdoor komen de natuurlijke kleurstoffen van bijvoorbeeld het blad van de Eucalyptus levendig en duidelijk over op de sjaals.

 

Wassen

Was de sjaals op de hand met lauwwarm water met een scheutje azijn. Drogen doe je gewoon aan de waslijn, buiten bereik van direct zonlicht.

Dit omdat de kleuren in de zon sneller vervagen.

 

Hoe hou je de  afdruk op papier, of sjaal lang mooi?

De kleuren die je ziet op het papier of sjaal zijn de natuurlijke kleuren van de plant. 

Deze kunnen iets sneller vervagen dan synthetische kleuren en daarom raden we aan om de sjaals van Blom te wassen in lauwwarm water met wat azijn

 

FIXEREN

Na het ecoprinten gaan de sjaals direct in een bad van water met azijn en strijk ik ze op redelijk hoge temperatuur. Zo fixeer ik de kleuren. 

Met de kaarten en schilderijtjes doe ik deels hetzelfde. Na het stomen gaat het papier met ecoprints in een bad met water en azijn om ze daarna aan de waslijn te laten drogen. 

 

Hebben jullie ook een cadeauservice?

Natuurlijk kunnen wij het pakketje feestelijk ingepakt voor je opsturen naar diegene die je wilt verrassen met een cadeautje uit de natuur!

Je hoeft dan alleen de keuzemogelijkheid 'Ander afleveradres' aan te vinken en in het opmerkingenveld 'CADEAUSERVICE' in te vullen. 

Als het cadeautje een verrassing moet blijven, vul bij het afleveradres dan niet het emailadres van de ontvanger in.

 

..A FEW OF MY FAVORITE THINGS..

Ken je dat lied uit de film The sound of music; 'Brown paper packages tied up with strings'?

Dat doen wij dus met jouw cadeautje. We pakken het in met bruin kraftpapier, wat lintjes en daarbij een label of kaartje met jouw naam en eventueel een persoonlijke boodschap.

Jouw tekst /felicitatie kan je invullen in het mededelingenveld tijdens de bestelling. 

 

Rekenen jullie ook verzendkosten?

Al onze pakketjes binnen Nederland hebben het vaste verzendtarief van €3,95.  Vanaf €100,- berekenen we geen verzendkosten. Eventuele retourzendingen zijn voor rekening van de klant.

 

Kan ik mijn bestelling eventueel ook komen afhalen?

Dat kan. Je moet dan wel even contact met ons opnemen om een afspraak te maken. 

 

Kan ik mijn bestelling ook bij een afleverpunt laten bezorgen?

Nee, dat is (nog) niet mogelijk. Momenteel is het alleen mogelijk dat DHL jouw bestelling thuis (of op een ander huisadres) levert. Maar eigenlijk passen onze sjaals, kaarten etc. allemaal in een brievenbusdoosje...je hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling in huis heb?

De levertijd van een brievenbuspakje zit meestal tussen de 1 tot 3 werkdagen. Bij extreme drukte bij DHL zal de levertijd langer zijn.

 

Hoe kan ik een artikel ruilen?

Ieder artikel kun je vanzelfsprekend retour sturen. Dit kan zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen. Het aankoopbedrag krijg je dan terug op je rekening en daarmee kun je het nieuwe artikel bestellen. Een voorwaarde van ruilen of terugsturen is wel dat het artikel onbeschadigd en ongebruikt moet zijn. Het retour sturen van het pakketje is voor eigen kosten.