Blom Ecoprint - kunstzinnige natuur in de schaduw van de Dom

Mijn favoriete bezigheid is wandelen.... door parken, langs de Utrechtse singels en ondertussen telkens weer vol verbazing ervaren en bewust zijn van wat de natuur je laat zien.

Het is een constante verandering en tegelijkertijd een telkens terugkerend schouwspel van natuurlijke kunst.

Gemaakt door de natuur zelf, iets waar wij als mensen geen invloed op hebben.

En dát is nou wat mij zo trekt aan de natuur en het ecoprinten, het contrast van het vergankelijke van de natuur en het proberen om het 'vast te leggen' op papier of stof. Dát is magisch!

Als je ecoprint tover je met de natuur...een ambachtelijk proces met de natuur als je partner.

 

DUURZAAM & LOKAAL

De bladeren en bloemen die ik gebruik om te ecoprinten haal ik uit het parkje om de hoek of langs de historische Utrechtse singels.

Daarnaast ga ik regelmatig langs mijn favoriete bloemist waar ik het bladafval van de rozen kan ophalen en het hout voor de Blokjes Kunst wordt gezaagd uit Utrechtse stadsbomen die vanwege ziekte gekapt zijn.

Daarmee past de techniek van het ecoprinten helemaal in deze tijd. Doordat ik uitsluitend gebruik maak van natuurlijke materialen is het naast ambachtelijk, duurzaam en milieuvriendelijk ook lokaal gemaakt! 

 

KASTEELWINKEL KASTEEL DE HAAR - exclusief verkooppunt

Ecoprint sjaals, paneelkaarten en ansichtkaarten als exclusieve lijn voor Kasteel de Haar. Exclusief voor het kasteel, omdat de bladeren en bloemen die ik voor de sjaals gebruikt heb uit de tuinen van het kasteel komen. De lokale natuur, maar dan als een sprookje op je sjaal of papierprint.

 

Geniet en verwonder je tijdens eindeloze wandelingen in de natuur, en dat wat die bladeren en bloemen aan kleur en vorm achterlaten op stof en papier!

 

Mirjam van Gelder Verhoef