The art of nature.... in de schaduw van de Dom

In 2014 ben ik begonnen met mijn bedrijf Butik Batik met het importeren en verkopen van handgemaakte, kwalitatief hoogstaande batik en bamboe accessoires voor fashionhome & living uit Azië en Afrika.

Eerst alleen via een webwinkel voor particulieren (B2C), later als vaste exposant (B2B) bij Trade Mart in Utrecht.

Blom Ecoprint

In 2019 heb ik het ecoprinten ontdekt en is mijn merk Blom geboren.

Ecoprinten is een techniek die helemaal past in deze tijd. Doordat ik uitsluitend gebruik maak van natuurlijke materialen is het naast ambachtelijk ook duurzaam en milieuvriendelijk. 

 

Blom is volop in ontwikkeling...het ontdekken van nieuwe materialen en nieuwe technieken staat nooit stil.

Ik gebruik uitsluitend bladeren en bloemen uit mijn directe omgeving, soms een klein stukje verder.

Van kruiden zoals Kurkuma, gebruik ik de kleurstof.

Het printen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van stomen of koken. Maar ik maak ook gebruik van de Japanse techniek 'Hapa-Zome' en 'Sun Printing' waarbij het zonlicht haar werk doet als ontwikkelaar om zo een afdruk van het blad op de stof of papier te krijgen.

Het hele assortiment van Blom wordt gemaakt in de schaduw van de Dom, vanuit mijn zolderatelier aan de rand van de  oude Utrechtse binnenstad.

 

Het Blom assortiment is te zien en te koop in onze permanente showroom bij Trade Mart, Jaarbeurs Utrecht (B2B), bij concept store Winkel vol Winkeltjes in Utrecht (B2C) en steeds meer artikelen staan in onze webwinkel.